Een nieuw huis gekocht? Bepaar op de notaris kosten

28/05/2015

In sommige gevallen is het verplicht om een notaris in te schakelen. Bijvoorbeeld bij de overdracht van een huis van de ene eigenaar naar de andere is het verplicht om een leveringsakte en een hypotheekakte te laten opstellen door een notaris. De uurtarieven van een notaris zijn bijzonder hoog.

Hierdoor kunnen de kosten voor zijn of haar diensten snel oplopen. Gelukkig zijn er wel manieren op te besparen op de kosten voor een notaris.

Concurrentie

notariskosten besparenZoals bij zo veel beroepen is er voor notarissen ook de nodige concurrentie in Nederland. Het zou daarom dus goed kunnen dat de ene notaris een ander uurtarief rekent dan een andere in dezelfde stad. Maar ook als er maar één in jouw stad of dorp is te vinden dan kan het volgende notariskantoor nooit ver weg zijn.

Je kan bijvoorbeeld kijken in het aangrenzende dorp, stad of gemeente wat daar de tarieven zijn. Bovendien hoef je niet perse naar fysieke kantoren op zoek te gaan. Sommige diensten kunnen ook online worden gedaan waardoor je ook naar notarissen zoeken via het internet. Kies je voor een goede Notaris Antwerpen Zuid, dan zijn er ook diverse mogelijkheden en notarissen waar je de prijzen zou kunnen vergelijken.

Gebruik het internet in je voordeel

Een zoektocht via het internet met gebruik van zoekmachines zoals Google is de perfecte manier om te besparen op je notariskosten. Je krijgt hierdoor immers snel een overzicht van alle aanbieders en meestal hebben zij wel iets over de kosten op de site vermeld staan. Mocht dit niet het geval zijn dan kan je ook heel makkelijk meerdere notarissen aanschrijven om hun tarieven op te vragen. Op deze manier bespaar je op notariskosten.

#woning