Nieuwe zaak starten; denk ook aan website

26/06/2019
onderneming starten

Een nieuwe zaak starten is een hele stap. Als je besloten hebt om te gaan ondernemen, dan heb je hier waarschijnlijk heel erg goed over nagedacht. Je hebt een idee en wilt dit gaan uitvoeren met je onderneming. Er moet vaak een hoop geregeld worden op zo’n moment.

onderneming startenDe onderneming moet ten eerste worden opgericht, hiervoor heb je vaak advies van een notaris of een advocaat nodig. Daarnaast moeten er veel randzaken worden geregeld, zoals bijvoorbeeld een bedrijfspand of telefonie dat moet worden aangevraagd.

Misschien wil je direct ook personeel gaan aannemen en moet je mensen vinden die hierbij kunnen helpen. Wat misschien nog wel veel belangrijker is, dat is een mooie nieuwe website laten maken. Iets wat veel ondernemers over het hoofd zien. Tegenwoordig is een website zo ongeveer het belangrijkste wat je kunt hebben. Het is je visitekaartje naar buiten toe. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig altijd en overal toegang tot het internet via een mobiele telefoon. En je moet er dus voor zorgen dat je dat dit helemaal in orde is.

Mits je een webdesigner bent, is dit waarschijnlijk niet iets wat je zelf kunt doen. Er zijn tegenwoordig natuurlijk wel veel mogelijkheden waarmee je zelf een mooie website kunt bouwen, maar beter is het om hier iemand voor in te schakelen. Externe partijen kunnen je hier veel beter bij helpen. Want goed webdesign voor je bedrijf is enorm belangrijk. Het is natuurlijk een uitgave die je moet doen, maar je kunt dit beter zien als een investering. Want een goede website zal zichzelf dubbel en dwars terugverdienen op de lange termijn!

Waar moet je op letten?

Misschien heb je wel een idee van hoe een nieuwe website eruit moet komen te zien. Bepaalde concurrenten hebben bijvoorbeeld en website die je goed aanspreekt of een bedrijf in een andere branche heeft een website die er goed uitziet. Toch is het belangrijk om je goed te laten adviseren. Want iets wat er mooi uitziet, hoeft nog niet voor nieuwe klanten te zorgen. Dat is uiteindelijk waar het de meeste ondernemers om te doen is. Een website moet niet alleen een goede uitstraling en design hebben, maar ook zijn ingericht voor conversie (dat zijn mensen die daadwerkelijk contact opnemen). Goed advies kan hierbij helpen en designers hebben vaak een goed beeld van de trends die er spelen. Zo is je website optimaal ingericht en klaar voor een mobiele telefoon.

Responsive webdesign

responsive webdesignWe hadden het er al even over, maar een groot deel van de mensen bezoekt tegenwoordig een website via de mobiele telefoon. Niet zo vreemd natuurlijk, dit maakt het een stuk eenvoudiger omdat de telefoon gewoon in je zak zit. Het is daarom wel enorm belangrijk dat je website goed zichtbaar is op een mobiele telefoon. Dit wordt ook wel responsive webdesign Enschede genoemd. Dit wil zeggen dat de website zichzelf kleiner maakt en aanpast aan het scherm, vandaar de naam responsive. Vrijwel alle designers maken hier tegenwoordig gebruik van, maar het is wel belangrijk om dit zeker te weten. Vraag het daarom altijd even na.

Tags
#ondernemen